22.11.2016

Vihkoon vietyä LXIV



( päivän retkeltä otettu kuva... )


22.11.1978: Kaunista ilmaa oli saatu tarpeeksi ja nyt oli tuuli puuskittain kymmenenkin boforia. Lämpöä riitti yhä viiden asteen kahta puolta, taivaskin oli puolipilvinen. Niistä pilvistä putosi niskaan ajoittain rankkoja vesikuuroja ja vähän räntääkin. Merivesi oli noussut korkealle, järvi sai merestä vettä kahden kannaksen yli, Moringharu oli pääsaaresta irrallaan, saappaat eivät riittäneet sinne kahlaamiseen. Iltaan tullessa tuuli kääntyi länteen.


Parikymmentä merimetsoa kyyristeli välillä säälittävän näköisinä kivillä, enimmän osan ajasta sukeltelivat vedessä, missä puhuri ei haitannut. Heinäsorsia oli tuuli tuonut suojaa etsimään 60 yksilöä. Laulujoutsen oli aamulla Järvellä ja lähti reippaasti puskemaan lounaaseen puoli kymmenen aikaan. Merisirrejä löytyi aamun länsikierroksella 12, illalla enää yksi. Lokkiliike oli taas vähän eilistä vilkkaampaa.


Räkättien määrä saaressa oli noussut kolmeensataan, muut rastaat olivat edellispäivien tasolla. Etelälehdon reunakatajissa ruokaili nyt neljä taviokuurnaa, niistä yksi korea koiras. Itäpään parhaat linnut olivat Grundvikilta esiin ponnahtaneet kaksi taivaanvuohta. Lajimäärä jäi tuulessa kahteenkymmeneenkuuteen.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.