6.11.2016

Vihkoon vietyä LII






6.11.1998: Svenska Dagen, hyvä päivä aloittaa tositoimet saaressa. Sää oli hieno, tyyntä ja selkeää. Aurinkoa riitti. Mantereelle oli tullut täysi talvi mutta täällä ei siitä näkynyt pientäkään vihjettä. Karin kanssa laitoimme lintuverkot pyyntiin kunhan ensin saimme jotakin tolkkua ohjeista. Ainoat saaliit olivat kuitenkin jo ennestään merkittyjä, muun muassa nuori punarinta ja vanha varpushaukkakoiras.


Ensimmäinen hyvä herätys tuli jo aamupäivällä kun pojat löysivät Enskärin salmesta lähes juhlapukuun vaihtaneen jääkuikan. Lintu poseerasi alueella koko lopun päivän. Enskärin itäpuolella oli taas ryhmä ruokkilintuja joista yksi tunnistettiin tarkemmin katsoen etelänkiislaksi, loput olivat enimmäkseen riskilöitä.


Muutenkin oli nähtävää, pian aamukahdeksan jälkeen oli saaren yli muuttanut harmaahaikara, merimetsoja oli täällä paljon, kuikkalintujakin muutamia joista yksi määritettiin kaakkuriksi. Saaren länsipuolella ui mustakurkku-uikku. Saaren paikallinen pikkulinnusto oli vaisua, parisataa urpiaista liikehti lounaaseen, parikymmentä tulkkua ja nelisenkymmentä vihervarpusta myös. Mitään tänne asti ulottuvaa ryntäystä mantereen talvi ei siten aiheuttanut.


Odotukset olivat korkealla yölläkin, kun Karin kanssa kiersimme verkkoja. Helmi- ja sarvipöllö löytyivät, mutta niilläkin oli jo aiemmin saarelta saatu rengas jalassaan. Hämärissä kontrolloimme myös yhden peukaloisen. Lehtokurppa istui yöllä verkkopolulla ja räkätti kuului muuttavan yli.


Svensk sammanfattning: Näten ( 9 rovfågel- och 13 småfågelnät) öppet kl 12-24, inga ringmärkningar, 6 kontroller ( bl a Anis, Aotu, Afun ). Observationer: Gav ada 1 nästan helgklädd ex simmande väster on sundet mellan Signilskär och Enskär hela dagen, Pod aur 1 ex simmande väster om ön, Ard cin 1 ex flyttade SW kl 8:20, Uri aal 1 vinterklädd ex simmande öster om Enskär på eftermiddagen med en tordmule.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.