16.3.2015

Tuuli kääntyi kaakkoon






Tänä aamuna harjun laelle kiivettyäni piti heti tarkistaa onko eilinen kuutti vielä paikallaan. Ei ollut, on tietysti voinut vaikka vaihtaa paikkaa karin toiselle puolelle. Päivän mittaan samalla luodolla istui milloin muuttohaukka, milloin merikotka, joten epäilen ettei kuutti ollut enää ollenkaan paikalla.




Merikotkia oli tänään enemmän kuin kertaakaan tämän retken aikana, vähintään 36 lintua. Parhaalla luodolla niitä parveili 16 yksilöä. Jos tuolla olisi ollut hallin kuutti, on helppo arvata ettei sillä olisi ollut kovinkaan hauskaa, henkeä tuollainen seura jo uhkaa. Ehkä siinä oli vihje siitä miten ne viimekeväiset raadot tänne rannoille olivat syntyneet.




Lokkimuutto oli vielä eilistä kovempaa, kala- ja harmaalokit etenivät tasaiseen tahtiin meren yllä itäisiin. Muuten muutto oli vaisua. Merisirrejä on ilmaantunut päivä päivältä enemmän, nyt niitä oli jo 40, ja niistäkin osa nähtiin muuttolennossa itään.




Vakiopöllöt pitivät jälleen iltahämärissä seuraa toisilleen tuulimyllyn siipien päässä, vakituiset tunturikiurut ruokailivat heinänsiemenillä länsikärjessä ja parin päivän tauon jälkeen kulorastaidenkin kolmikko näyttäytyi saaren itäosissa. Pöllöille tuntuu myyriä olevan, muutaman elävän lisäksi kylätien varresta löytyi yksi kuollutkin, aika pulskan oloinen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.