19.3.2015

Taas mantereella





Tänään piti palata kotiin. Kymmenen päivää kuluu nopeasti. Luulin saaren säitä keväisiksi, mutta etelätuuli tyyntyi jo laivamatkan aikana Nötön jälkeen ja Paraisilla lämpötila oli illallakin toistakymmentä astetta.


Leppoisa sää ei juuri houkutellut lintuja muuttamaan, vaikka päivän ensimmäinen muuttaja oli sentään harmaahaikara, ennen puolta seitsemää aseman ikkunan ohi lentänyt. Eilen illalla saareen ilmaantuneet rastaat lähtivät kuitenkin aamulla jatkamaan matkaa. Päivän mustarastassumma nousi yli seitsemänkymmenen. Isommista linnuista merihanhia muutteli, ehdin itsekin ennen lähtöä näkemään pari porukkaa ja matkalla näkyi vielä lisää. Teeren oli lämpö innostanut soitimelle, pulinaa kuului koko aamun.


Hylkeet huhuilivat luodoillaan jo aamusta, ja hylkeen pää pilkisteli myös sen luodon tuntumassa missä pari päivää sitten näkyi kuutti. Saattaa siis poikanen olla elossa mutta piilossa luodon toisella puolella. Sinne en nähnyt enää paluumatkalla laivasta koska ohitimme luodon ainakin parin kilometrin päästä. Lisää hylkeitä näkyi matkalla, eräällä matalalla vesikivellä Nötön pohjoispuolella niitä köllötti kolme, enempää kivelle ei olisi mahtunutkaan.


Jo Nauvon puolella tienvarressa käveli ensimmäinen meriharakkani. Lautalle osuin paluumatkalle sopivasti, joten jäi aikaa käväistä Halikonlahdellakin. Västäräkistä vähäsen oli just jäältä lähtenyt, pari tavia istuksi Viurilanlahden puolella ja sinne lensi myös pari kanadanhanhiporukkaa. Lisää näitä näkyi Kruusilassa ja joutsenia pitkin matkaa, Muurlan Ylisjärvellä pari pikkuistakin. Aurinko oli jo tuolloin laskenut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.