15.2.2015

Vähän lintuja helmikuulta






Tammikuussa ja sen jälkeen on talvi jatkunut leutona, paria lyhyttä pakkasjaksoa lukuun ottamatta. Pääkaupunkiseudun paikallislenkkejä sitkeästi tehden huomasin että ainakin punatulkkuja ilmaantui jostakin talven mittaan lisää. Samoin kateissa olleet koskikarat ilmestyivät pakkaspäivien jälkeen myös pääkaupunkiseudulle, tosin vähän niitä yhä on. Meri on edelleen auki rantalahtia lukuun ottamatta, vesilinnut ovat entisellään. Marjat on pihlajista syöty mutta rastaita pyörii vielä jonkin verran, samoin tilhiä. Aronioista kai sitten riittää vielä syötävää. Mustarastaat jatkavat ennätysrunsaina mutta ovat löytäneet lintulaudoille ja ruokintapaikoille.





Koko aikaa en ole tyytynyt pääkaupunkiseutua kiertämään vaikka täällä on vakiokohteina valittavissa edelleen tunturikiurua, pähkinänakkelia ja nokkavarpusia. Viimemainittua on enimmillään ollut yhdeksänkin parvi Ylästön suunnalla. Muun Suomen houkutteiksi jäi Heinolaan talvehtimaan ensi kertaa lapasorsa. Se houkutteli käymään paikalla, koska bongaus tuotti ensimmäisen ässähavaintoni pariin vuoteen. Toinen houkutus jäi Tampereen keskustaan, missä viettää talvea jalohaikara. Tammikuun havainto lajista minulla on haettuna aiemmin Salon Halikonlahdelta joitakin vuosia sitten, mutta helmikuussa piti sitten yrittää paikalle ja siten että laji tarttuisi myös kuviksi.




Bongaustauosta johtuen ei elämänpinnojakaan ole tässä kertynyt yhtään pariin vuoteen. Jostakin syystä innostuin muutaman päivän odoteltuani käymään myös Maskussa, minne ilmaantui hyvin pysyvän oloinen arokiuru. On tuo laji ollut tarjolla aiemminkin mutta ei ole tullut lähdettyä, kun matkat ovat olleet pitkiä. Kuvaa tuosta ei syntynyt, nytkin sitä piti katsella matkan päästä, mutta parhaiten linnun näin kun lähdin takaisin kotimatkalle. Se ruokaili juuri tien varressa joten auton ikkunasta sen näki parin metrin päästä paljain silmin. Pysähtyminen kuvaamaan olisi kyllä ollut liian härskiä vaikka jotkut Komit ja Salosen VV:t sellaista olivat harrastaneetkin, heillä on varaa, joten katseluksi jäi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.