14.9.2016

Mikä soi syksyllä 1978




Taas mennään kohti syksyä, ja syysmasennus on aina saanut kuuntelemaan musiikkia, seuraavassa syksyn 1978 muistiin merkittyjä valintoja:


John Miles: Music (no joo, se varmaan on tuntunut aikanaan hyvältä, ei enää. Musiikkihan ei ollut ensirakkauteni eikä varmaan viimeinenkään, linnuista se alkaa ja myös niihin loppuu)


Igor Stravinsky: Kevätuhri (en ole baletti-ihmisiä joten tätä olen yleensä kuunnellut vain musiikkina. On siinä kevättä sellaisena kuin mie sen sisälläni tunnen)


Spoonful (tämä kappale tuli tutuksi ensi kerran tietysti Creamin levyiltä, nyt vuonna 1978 olen kirjannut vihkoon että se on Willie Dixonin tekoa. No sanat olivat, ensilevytys taisi olla Howling Wolfin, ja se on hieno. On sen tehnyt moni muukin mutta mieluiten pysyttelen näissä versioissa)


Martti Siiriäinen: Viatonten Valssi (tämmöinen versio Aaro Hellaakosken runoon sävelletystä laulusta kiinnitti huomiotani. Sellaista ei taida löytyä levyiltä, tämä oli joku Yleisradion oma äänitys, joka tapauksessa parempi kuin ne levytykset mitä siitä sittemmin on tehty. Runossa on sanoma joka sopii mainiosti miulle)


Animals: It's My Life (tämmöinen ohjelmallinen biisi tämäkin)


Animals: Dimples (olen kirjannut kappaleesta muistiin vain sen kertosäkeen: I've got my eyes on you, mutta tämä se oli, biisi on John Lee Hookerin mutta siitä tehtiin paljon valkoisia versioita 60-luvun alussa mistä tämäkin. Tuo Hookerin originaalikin varastoistani löytyy kun innostuin etsimään.)


Ashton, Gardner and Dyke: Resurrection Shuffle (tämmöinenkin yhden hitin ihme on muistiini jäänyt, hyvää menoa mutta ei saanut jatkoa)


****



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.